سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوت روشهای هوازی و بی هوازی در تصفیه فاضلاب

در انواع پکیج تصفیه فاضلاب از روش های مختلفی برای تصفیه پساب ها استفاده می شود. این روش ها بسته به نوع پساب و میزان آلودگی آن و همچنین کاربردی که برای آب حاصل از تصفیه در نظر گرفته می شود، متفاوت است. دو دسته از مهمترین روش های تصفیه فاضلاب، روش های هوازی و بی هوازی هستند. از این روش ها در تصفیه فاضلاب صنعتی و بیمارستانی و حتی پکیج تصفیه فاضلاب انسانی به گستردگی استفاده می شود. در این پست قصد داریم تا به تفاوت های مهم این دو روش بپردازیم.

منظور از تصفیه هوازی فاضلاب چیست؟

برای درک هرچه بهتر تمایز تصفیه هوازی و بی‌هوازی فاضلاب باید با تعریف هر کدام آشنا شویم. چنانچه فرآیند تصفیه فاضلاب به کمک میکروارگانیسم‌های هوازی انجام گیرد به آن تصفیه هوازی فاضلاب می‌گویند. این گروه از میکروارگانیسم‌ها برای حذف آلاینده‌های موجود در فاضلاب به اکسیژن نیاز دارند. در نتیجه سیستم تصفیه هوازی فاضلاب نیاز به تامین مداوم اکسیژن دارد. اکسیژن مورد نیاز برای تصفیه نیز از طریق گردش هوا در مخازن تامین می‌گردد. توجه داشته باشید که وجود مقادیر مناسبی از اکسیژن برای عملکرد هرچه بهتر میکروارگانیسم‌های هوازی ضروری است.

انواع مختلف تصفیه هوازی

تصفیه فاضلاب به روش هوازی دو نوع مختلف دارد. سیستم کشت متصل یا راکتورهای فیلم ثابت و کشت معلق دو نوع تصفیه هوازی فاضلاب هستند. اگر زیست توده با فاضلاب مخلوط گردد تصفیه فاضلاب به روش هوازی و کشت معلق صورت گرفته است. انتخاب روش مناسب و سیستم کارآمد در تصفیه فاضلاب به نظر کارشناسان این امر بستگی دارد. بنا‌بر‌این چنانچه شما نیز به تجهیزات و طراحی سیستم تصفیه فاضلاب نیاز دارید با کارشناسان تیم صنعت آب از طریق شماره 09100910940 تماس بگیرید. مشاوران تیم تمام اطلاعات و راهنمایی‌های لازم در زمینه تجهیزات تصفیه صنعتی را به شما ارائه خواهند کرد.

منظور از تصفیه بی‌هوازی فاضلاب چیست؟

تفاوت تصفیه هوازی و بی‌هوازی فاضلاب تا حد زیادی به نوع میکروارگانیسم‌های سیستم مربوط می‌شود. تصفیه بی‌هوازی نوعی از تصفیه بیولوژیکی فاضلاب می‌باشد که در آن میکروارگانیسم‌ها برای تجزیه آلاینده‌ها به اکسیژن نیاز ندارند. این روند در تصفیه فاضلاب یک سیستم کاملا شناخته شده و مرسوم می‌باشد. برای اینکه تصفیه بی‌هوازی فاضلاب به درستی انجام گیرد، از ورود اکسیژن به مخازن جلوگیری می‌شود. در طول فرآیند تصفیه در این شیوه گازهای متان و دی اکسید کربن آزاد می‌گردد. متان نوعی از بیوگاز به شمار می‌رود که برای تولید برق هم کاربرد دارد. در تصفیه فاضلاب به روش بی‌هوازی 4 مرحله اعم از:

  • هیدرولیز
  • اسیدزایی
  • استوژنز
  • متانوژنز

باید انجام گیرد. باکتری‌ها نیز از جمله میکروارگانیسم‌های کارآمد در این سیستم تصفیه فاضلاب هستند.

تفاوت تصفیه هوازی و بی‌هوازی فاضلاب در چیست؟

تصفیه فاضلاب باید درست و اصولی انجام گیرد تا سلامت انسان و محیط زیست تامین گردد. برای این منظور از دو روش هوازی و بی‌هوازی استفاده می‌شود. با توجه به توضیحات داده شده نیز تا حدی می‌توان به تفاوت‌های این دو روش تصفیه فاضلاب پی برد. در سیستم هوازی از میکروارگانیسم‌هایی کمک گرفته می‌شود که به اکسیژن نیازمند هستند. در واقع تصفیه فاضلاب در این شیوه به کمک موجوداتی وابسته به اکسیژن انجام می‌گیرد. اما در روش بی‌هوازی میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری استفاده می‌شوند که برای فعالیت خود نیازی به اکسیژن ندارند. این مورد اصلی‌ترین و مهم‌ترین تفاوت بین دو روش هوازی و بی‌هوازی در تصفیه فاضلاب می‌باشد. به علاوه در روش بی‌هوازی بیوگازهایی نظیر متان تولید و آزاد می‌شود که برای تولید برق مناسب هستند.